Szerző: Madarpok Dátum: 2009, nov. 22. ; 19:37 vas.
Valóban hasznosak ezek a sport és egészségnapok az országban, sokan ki is használják azt, hogy mindenféle egészségügyi vizsgálatokra ilyenkor mennek el.
Csak azt nem értem,hogy az ember a lelke mélyén tudja azt, hogy mindent megtett-e ő az egészsége szempontjából. Ha pedig nem, akkor meg csodálkozik, hogy vele is megtörtént. Igen, itt mindenki ember, ő is az. A vízcsapból is az folyik, hogy hogyan kell étkezni, és milyen életmódot kell folytatni. Ha cigizik, dohányzik, nem mozog, mozgásszegény életmódot folytat, és még ideje sincs, akkor előbb - utóbb bekövetkezik a nem várt esemény. De figyelmeztetve volt a kockázatokról, állandóan minden rádió, tv, média-csatornán vannak ilyen jellegű friss hírek, miért csodálkozik akkor, hogy ő is beteg ember lett?
Viszont nem muszáj feltétlenül gazdagnak lenni ahhoz, hogy egészséges maradj. Ha már nincs pénze, vagy nem túl jó a családi költségvetés, akkor - ha cigizik az illető - le kell szoknia a cigiről, több pénz marad a családi kasszában, esetleg költhetné az egészségére is. Amit eddig 30.ezer forinttal havonta a cigire költötte, költse a családjára, vagy kezdjen el fitness -terembe járni. Nem muszáj folyton koleszterindús ételeket ennie, na meg napi egy óra mozgással minden normálisan működne. Ennyi az egész! Ha az emberek sajnálják magukra fordítani a figyelmet, ez előbb-utóbb megbosszulja magát. De sajnos ez már a felelősség. Viszont másokat okolni mindenért sokkal könnyebb,mint magunkba szállni, és elgondolkozni,hogy hogyan is mehetne ez jobban.Könnyebb másra hárítani a felelősséget, és nehezebb belátni azt, hogy én csesztem el az életem a cigivel, dohányzással, káros, zsíros ételekkel, mozgásszegényéletmóddal. Ezekre senki nem utasított minket, senki nem fizetett azért, hogy te ilyen ételeket egyél, senki nem ígért neked nagyobb fizetést, ha te magadat megkárosítod, akkor meg mire fel vagyunk felháborodva?